Herregaardsspillene..
…er et selvstændigt teater under Teaterfabrikken i Odense. Det hele startede i sommeren 2001 hvor ideen om en utraditionel og intim spillestil udmøntede sig i forestillingen ”Eventyrlige Glorup”, et kammerspil med fire medvirkende på Glorup Slot nær Ørbæk. Selvom teateret siden er vokset, mener vi fortsat at det er intimiteten og totaloplevelsen der er det primære i vores arbejde. Herregaardsspillene skal være Shakespeare på den sande måde, hvilket betyder fravalg af ekstravagante kulisser og teateranlæg, med andre ord, et forsøg på at give publikum en unik og nærværende oplevelse.
askldjaslkdjalskdjalksdj

Unik og nærværende teater – men hvorfor?
At vi allerede fra starten fik anmelder- og publikumssucces, skyldes selvfølgelig først og fremmest de medvirkendes store indsats, men det bekræftede også at det fynske teaterpublikum sætter pris på den intime og hyggelige teaterform, hvor smukke og historiske omgivelser giver fantasien en hjælpende hånd. Når vi fastholder ideen om et teater, der arbejder med et minimum af scenografi og teknik, er vi i stedet for afhængige af skuespillernes nærvær og sceniske evner.

Enkelt og effektfuldt
Prøveforløb er derfor ofte intenst og da alle får udleveret manuskriptet i foråret men først mødes to uger inden forestillingens premiere, bliver enkelthed og effektfuldhed kodeordne. Grundet dette korte og intense prøveforløb, forventes det at den enkelte skuespiller bidrager med al sin erfaring i processen.